Milovníci palaciniek pozor! Skúšali ste ich už niekedy naplniť aj jemným a krémovým mascarpone s tvarohom? Chutia rovnako dobre ako tie s džemom, prípadne môžete plnky aj zmiešať. Tieto vyzerajú naozaj fantasticky. Takto ich pripravila pani Lucia.
Na palacinky s lekvárom budeme potrebovať:
- 250 gramov hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 100 ml minerálky
- 2 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
Plnka
- mascarpone
- jemný tvaroh
- džem
Postup:
- Zo všetkých surovín si vypracujeme jemné cesto. Ak nemáte po ruke minerálku, pridajte vodu a trošku prášku do pečiva, aby boli nadýchané.
- Riedke cesto si necháme asi 30 minút v chladničke. Potom ho ešte raz poriadne premiešame na na panvici opekáme palacinky z každej strany. Následne ich plníme mascarpone, ktoré sme si zmiešali s tvarohom a dosladili. Ak chcete naozaj veľa palaciniek, odporúčame ich pripravovať z dvojitej dávky. Dobrú chuť.