Zákusky a koláče od pani Milky majú na internete obrovský úspech. Je to najmä preto, že pre svojich najbližších pečie tradičné recepty podľa klasických postupov. Nebojí sa masla, múky a neexperimentuje so zdravými verziami, ktoré sa často na originál nepodobajú. Tieto briošky si na raňajky zamilujete.
View this post on Instagram
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame a primiešame k nim vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 1 hodinu kysnúť.
Potom si cesto vyváľame na doske a rozdelíme na 20 rovnakých častí.Tie vyšúľame do valčeka dlhého asi 30 cm. Spodný koniec prehneme do písmena J, alebo do slučky a vrchný koniec zapichneme do vzniknutej slučky. Potom necháme briošky podkysnúť 20 minút, potrieme ich rozšľahaným bielkom a posypeme makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút. Dobrú chuť.