Jedli ste už originálnu upíriu cesnačku? Samozrejme, žartujeme. Tejto polievky by sa upíri, ak by nejakí existovali, báli ako čerti. No vy sa jej báť nemusíte, pretože ide o naozaj fantastický a chutný recept, aký dostanete len v tých najlepších reštauráciách. Prečo by ste ju teda nemohli mať aj doma?
6-7 strúčikov cesnaku
1 strednú cibuľu
2 dl smotany na varenie
175 g kyslej smotany
1 vajce
sušenú šalviu na chuť
soľ a korenie podľa chuti
petržlenovú vňať podľa chuti
4 litre vody
1 zeleninový bujón
Do hrnca dajte pretlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte korenie, soľ, rozdrvte v rukách sušenú šalviu, ale len trošku, aby polievka nebola príliš bylinková. Nezabudnite ani na petržlenovú vňať.
Všetky suroviny spolu zalejte vriacou vodou a pridajte bujón. Nechajte polievku prevrieť a vo vare do nej prilejte smotanu na varenie, kyslú smotanu a rozmiešané vajce.
Zvlášť môžete na panvičke osmažiť chlebík s cesnakom. Polievku nechajte zhustnúť a podávajte horúcu. Prajeme dobrú chuť!
(M), nosalty.hu