Aj keď v ňom nenájdete žiadny krém, má skvelú krémovú chuť. Do cesta nejdú vajíčka a potrebovať budete len hrnček. Skvelý recept pochádza z kuchárky pani Margity.
- 1 hrnček krupice
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 a 1/
- ČL prášku do pečiva
- 30 gramov masla
- 1 hrnček mlieka
- 2-3 PL citrónovej šťavy
- 6 jabĺk
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubo. Polejeme ich citrónovou šťavou. Do misky si dáme všetky suroviny (okrem mlieka a masla) na cesto a dobre premiešame.
- Formu alebo plech vystelieme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom. Cesto si rozdelíme asi na 4 časti, jablkovú asi na tri. Na dno formy ide jedna vrstva cesta. Zmes vysypeme rovnomerne na dno plechu a navrstvíme jablká. Takto vrstvy opakujeme, posledná vrchná vrstva bude suchá zmes. Mlieko dáme zohriať a v ňom rozpustíme maslo.
- Potom rovnomerne polejeme celý koláčik, opatrne vidličkou popicháme. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.