Trubičky z lístkového cesta plnené vyšľahaným krémom. Tradičné kremrole milujú všetci! Pokiaľ lístkové cesto kúpite v obchode, príprava nie je taká náročná, ako by sa mohlo zdať. Už ste ich niekedy robili doma?
Na tradičné kremrole budeme potrebovať:
- 2 balenia lístkového cesta
- 1 vajce
- 2 dcl vody
- 5 vaječných bilekov
- 500 gramov práškového cukru
Postup:
- Rozvaľkáme lístkové cesto. Malo by byť rozvaľkané natenko. Nakrájame ho na prúžky približne 2 centimetre široké, ktoré následne ešte prekrojíme na polovice. Na výrobu budeme potrebovať špeciálne cukrárenské trubičky alebo podomácky vyrobené z alobalu. Jednotlivé prúžky namotáme na formu a konce dobre pritlačíme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a vedľa seba poukladáme rolky. Vajíčko si rozšľaháme s lyžicou vody a potrieme každú trubičku, aby bola krásne chrumkavá. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia cca 15 minút dozlatista.
- Upečené trubičky ihneď zložíme z formy a necháme vychladnúť. Naplníme ich bielkovým krémom. Ten si pripravíme nasledovne. Cukor si roztopíme vo vode a pripravíme sladký sirup. Ten necháme vychladnúť a postupne ho prilievame do vyšľahaných bielkov. Vznikne nám tuhá sladká pena, ktorou plníme trubičky. Podávať môžeme ihneď, poprášené cukrom. Dobrú chuť.