Je ozdobou každej oslavy a nemusí vyzerať dokonale. Pavlova torta je mimoriadne populárny dezert, no mnohí ju nepripravujú najmä kvôli tomu, že sa im sušenie korpusu nemusí vydariť. Práve vtedy prichádza ako záchrana mascarpone krém a ovocie. Dokonale nedokonalý dezert, ktorý vás svojou chuťou dostane.
Na Pavlovu tortu budeme potrebovať:
- 7 bielok
- 400 gramov cukru
- 1 PL vínneho octu
- 1 PL škrobu
Krém:
- 500 gramov mascarpone
- 500 ml smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- ovocie podľa chuti
Postup:
- Bielka ušľaháme do tuhého snehu a pridávame po lyžiciach cukor, ideálne práškový. Keď je pena tuhá, pridávame ocot a škrob. Na papier na pečenie navrstvíme sneh dáme piecť do rúry.
- Rúru vyhrejeme na 150 stupňov, hneď po vložení plechu znížime na 100 a takto sušíme dve hodiny. Potom znížime teplotu na 80 a sušíme s pootvorenými dvierkami na rúre ešte asi pol hodinu. Rúru vypneme, zavrieme dvierka a korpus necháme vo vnútri, kým nevychladne.
- V miske si vyšľaháme šľahačku s mascarpone, dochutíme cukrom. Naplníme vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a necháme ešte tuhnúť v chladničke. Dobrú chuť.