Keď sme videli tento recept, okamžite sme ho museli vyskúšať k plnenej paprike. Domáca knedľa je niečo, čo sme mali u starej mamy k mäsu a omáčke vždy. Potom bol čas, kedy sme si ju radšej kúpili v obchode a dnes, keď sa mnoho žien vracia k starým a overeným receptom, je miesenie domácej knedli opäť na výslní. Poradíme vám skratku. Takto vám príprava nezaberie viac ako 10 minút.
- 2-3 staršie rožky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- štipka soli
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 4 PL oleja
Postup:
- Rožky si nakrájame na malé kúsky a prisypeme múku a kypriaci prášok. Pridáme vajcia a mlieko a premiešame tak, aby nám vzniklo cesto. Bude trochu tekutejšie.
- Pripravíme si asi 4 alebo 5 hrnčekov, ktoré vymažeme olejom. Do hrnčekov nalejeme cesto, no len do dvoch tretín. Určite nie vyššie. Hrnčeky dáme do mikrovlnky a zapneme ju na výkon 650-700 W a necháme ich tam 6 minút. Knedlíky následne skontrolujeme špajdlou. Ak sa cesto prilepilo, dajte knedlíky ešte na minútu zohriať.
- Hotové ich vyklopíme a nakrájame na kolieska. Podávame ešte kým sú teplé. Po vychladnutí už nie sú také chutné. Dobrú chuť.