Zemiakové šúľance s makom sú výborným tipom na obed alebo večeru. Deti aj dospelí ich milujú a keď ich doma pripravujem, tak vždy rovno plnú misu, z ktorej nám do druhého dňa veľa neostane. Ak nemáte v obľube mak, pokojne ich zasypte strúhankou. Potom už len poliať roztopeným maslom a môžete podávať. MŇAM!
Budeme potrebovať:
- 500 gramov varených pretlačených zemiakov
- 220 gramov hladkej múky
- štipka soli
- 1 vajíčko
- 120 gramov masla
- 120 gramov maku
- 120 gramov práškového cukru
Postup:
- V šupke uvarené zemiaky si ošúpeme a preatlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme hladké zemiakové cesto. Dosku si pomúčime a z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na kúsky a každý z nich vyšúľame.
- Šúľance by mali byť dlhé ideálne 2-3 centimetre. Keď ich máme vyšúľané, vyvaríme ich v horúcej osolenej vode. Na záver ich posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme roztopeým maslom. Dobrú chuť.
Lucia M. (foto: Facebook-Viera M.)