Plnené vajíčkové tortilly

Loading...
(2.8 / 5)

Toto je jeden perfektný tip! Ak hľadáte rýchly recept na večeru alebo raňajky, tieto plnené vajíčkové tortilly musíte vyskúšať. Recept pochádza od jedinečnej kuchárky Nadiye, ktorá má aj svoju kuchársku šou, kde ukazuje rôzne vychytávky do kuchyne. Nájdete ju na Netflixe pod názvom Nadiya’s Time to Eat. Tento recept vám ušetrí kopu času a tá chuť. Dokonalosť.

Na plnené vajíčkové tortilly budeme potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • petržlenovú vňať
  • soľ a korenie
  • granulovaný cesnak
  • paradajkovú pastu
  • čierne olivy
  • čerstvé šampiňóny
  • tortilly
  • trošku oleja

Postup:

  • V miske si najskôr vidličkou rozšľaháme vajíčka. Pridáme soľ a korenie. Nasekáme si petržlenovú vňať (prípadne iné bylinky), primiešame a pridáme aj granulovaný cesnak, prípadne pokojne aj čerstvý pretlačený.
  • Pripravíme si olivy, ktoré nasekám a rovnako aj šampiňóny. Ak nemáte čerstvé, pokojne použite aj tie z konzervy alebo mrazené. Paradajkovú pastu, prípadne pretlak použite ideálne zo sušených paradajok, pretože sú sladšie. Postačí vám aj obyčajná, prípadne pyré alebo kečup.
  • Na panvicu si dáme olej. Keď je rozpálený, nalejeme trochu vajíčkovej zmesi aby sa nám panvica zaplnila. Tortillu si natrieme paradajkovou pastou. Na vajíčkovú placku naukladáme trochu olív a šampiňónov. Tortillu priložíme na vajíčko, natretou paradajkovou stranou smerom nadol a trošku popritláčame, aby sa nám prilepila k vajíčku. Po 30 sekundách obrátime.
  • Takto pripravíme aj ďalšie placky. Keď ich máme hotové, stačí ich už na doske na krájanie zrolovať do rolky. Prerežeme a podávame.
  • TIP: Placky môžete pripraviť naozaj s čímkoľvek. Pridajte syr alebo šunku, prípadne slaninu. Rovnako môžete pridať aj zeleninu, mäso a nejakú inú pastu, napríklad pesto alebo hummus. Dobrú chuť.

Video k príprave nájdete tu:

Chutil ti tento recept?

komentárov

x