Túto dobrotu majú radi najmä deti. Nebudeme si klamať, kupovať Pribináčik každý deň ide do peňazí. Lacnejšia verzia je urobiť si ho doma. Prinášame recept na dve verzie, aj vanilkový aj čokoládový. Postup je jednoduchý, rozdiel takmer nespoznáte. A čo je dôležité, neobsahuje žiadne pridané látky a farbivá.
Na domáci Pribináčik budeme potrebovať:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 400 ml kyslej smotany
- práškový cukor podľa chuti
- 2 pudingy (vanilkový a čokoládový)
- 300 ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Do misky si dáme jemný tvaroh a vyšľaháme ho s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Polovicu hmota odoberieme a jednu zmiešame s vanilkovým a druhú s čokoládovým pudingom.
- V samostatnej vysokej miske si vyšľaháme smotanu a rovnako polovicu primiešame k čokoládovej hmote, druhú k vanilkovej. Oba dezerty dáme do pohárikov alebo do umelohmotnej nádoby a uskladníme v chladničke. Podávať môžeme s piškótami a ovocím. Dobrú chuť.
Lucia M.