Obľúbený a mnohými milovaný je aj metrový koláč. Každý ho pripravuje trochu inak. Najlepšie ale chutí, keď je cesto šťavnaté a plnka úžasne krémová. Robievate ho aj vy? Je to klasika, no často aj zabudnete, že niečo takéto výborné existuje. Dá sa pripraviť aj ako torta na akúkoľvek oslavu. Dobrú chuť.
Cesto
- 6 vajec
- 400 g práškový cukor
- 1,5 dcl teplá voda
- 1,5 dcl olej
- 400 g hladká múka
- 1 kypriaci prášok
- 3 PL kakao
Plnka
- 0,4 l mlieka
- 1 Zlatý klas
- 1 vanilkový cukor
- 250 g maslo
- 250 g práškový cukor
- čokoláda na varenie + maslo
Postup:
- Vymiešame žĺtka, cukor, teplú vodu, olej, múku, prášok do pečiva. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka s troškou soli. Primiešavame ich po častiach do cesta. Polovicu cesta nalejeme do formy a do druhej polovice vmiešame kakao. Upečieme pri teplote 180 stupňov. Kakaové cesto môžeme nechať o pár minút dlhšie.
- Upečené cesto necháme vychladnúť vo forme. Do hrnca si nalejeme mlieko a rozmiešame v ňom Zlatý klas a cukor. Uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Postupne zašľaháme maslo a cukor.
- Cesto nakrájame podľa kopčekov, zlepujeme krémom a striedame biele a hnedé cesto aby nám pri krájaní vznikal na striedačku vzor. Cesto s krémom necháme stuhnúť a polejeme čokoládou. Dobrú chuť .
Lucia M.