Opäť sme si pre vás pripravili skvelý recept na domáce rožky. Nemusíte tak chodiť do obchodu medzi ľudí a ohrozovať tak seba a svoju rodinu. Ak máte doma zásobu surovín, pečte!
Ak ich budete mať viac, dajte si rožky do mrazničky a vždy si vyberte len toľko, koľko budete potrebovať. V prípade, že nemáte suroviny, kúpte radšej tie ako rožky. Na chvíľu pri pečení prídete na iné myšlienky a z výsledku budete mať radosť.
Na čerstvé rožky budeme potrebovať:
500 gramov hladkej múky
150 ml mlieka
150 ml vody
50 ml oleja
20 gramov droždia
1/2 ČL soli
1 ČL cukor
na potretie vajíčko
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások, zmiešame droždie, cukor a vlažné mlieko. Necháme ho postáť a vymiešame kysnuté cesto. To si vyvaľkáme na pomúčenej doske. Rozdelíme si ho cca na 16 kúskov a vytvarujeme rožky, môžeme aj pletenky.
Naukladáme vedľa seba na plech, necháme pod utierkou ešte asi 15 minút a dáme piecť. Teplota rúry 220, doba pečenia cca 15 minút.
TIP: Pre celú rodinu odporúčame robiť z dvojnásobnej dávky a ako sme už spomenuli, skladovať aj v mrazničke.