Chutné mini pagáčiky, ktoré si každý rád zobne. Nie sú náročné na prípravu a nepotrebujete ani kysnuté či prekladané cesto. Základné suroviny, overený recept a môžete ísť na to.
- 800 gramov hladkej múky
- 1 ČL soli
- 300 gramov bryndze
- 300 ml kyslej smotana
- 400 gramov masla
- 2 vajíčka
Postup:
- Všetky suroviny si vymiešame v miske do hutného cesta. Prášok do pečiva ani kvasnice nepridávame, keď cesto dobre vyvaľkáte a poprekladáte, pagáčiky aj tak napučia.
- Cesto si zamiesime a odložíme do chladničky na noc. Na druhý deň na pomúčenej doske rozvaľkáme, poprekladáme a povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich na 180 až 200 stupňov približne 25 až 30 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.