Klasické muffiny sú dávna klasika, pripravujú sa v špeciálnom plechu a niektoré chutia ako bublanina, iné sú krehkejšie, prípadne mokrejšie s krémovou plnkou alebo polevou na vrchu. Keď sme narazili na muffiny plnené pribináčikoým krémom, bolo rozhodnuté. Toto jednoducho musíte vyskúšať.
Cesto
- 2 vajíčka
- 100 gramov cukru
- 130 ml oleja
- 170 ml kyslej smotany
- 220 gramov polohrubej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
Krém
- 1 šľahačka 33%
- 1 jemný tvaroh
- 1 vanilkový puding + 0,5 l mlieka a 2 PL cukru
- vanilkový cukor
Postup:
- Vajíčka si najskôr vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej a kyslú smotanu. Do tejto zmesi prisypeme múku a kypriaci prášok. Vypracujeme jemné cesto. Pripravíme si klasický plech na muffiny, prípadne košíky s hrubšieho papiera, pokiaľ nemáte plech. Košíky naplníme cestom a dáme piecť pri teplote 180 stupňov. Pečieme zhruba 20 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku. Šlahačku vyšľaháme, zašľaháme tvaroh a po častiach aj uvarený a vychladnutý vanilkový puding. Dochutíme vanilkovým cukrom a necháme v chladničke. Hotové muffiny vyberieme z rúry a necháme dobre vychladnúť.
- Vrch muffinov odrežeme a krémom každý jeden naplníme. Na vrch položíme odrezok z muffinov ako klobúčik. Môžeme ich posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Lucia M.