V každom obchode ich nájdete ako polotovar, no stojí za to? Neexistuje lepšia chuť, ako chuť domácich fašírok pripravených z mäsa, ktoré ste videli. Pri kvalitnom jedle je dôležité vedieť, čo dostávame do žalúdka. Ohnivé domáce fašírky vás o tom presvedčia dvojnásobne.
800 g kuracích pŕs
100 g chleba
2 vajcia
1 ČL soli
2 ČL korenia
80 g masla
6 PL strúhanky
10 PL olivového oleja
Krajce chleba namočte do vody, alebo do mlieka. Nechajte ich 10 minút a potom len vodu vyžmýkajte.
Kuracie prsia si nakrájajte na menšie plátky a prebehnite ich cez mlynček na mäso. Mäso zmiešajte v miske s chlebom, buchnite doň dve vajcia a všetko spolu premiešajte. Pridajte soľ a korenie. Hotovú zmes rozdeľte na 8 rovnakých dielov. Z masla nakrájajte rovnaký počet plátkov.
Kus mäsa roztlačte dlaňou na doske, do stredu dajte plátok masla a potom okraje spojte, ako aby ste maslo zabalili. To zabezpečí fantastickú šťavnatosť a chuť fašírky.
Celú fašírku potom obaľte v strúhanke a ukladajte na tácku vedľa seba. Keď máte pripravené všetky fašírky, dajte ich do mrazničky na 20 minút stuhnúť.
Potom si v panvici ohrejte olej, fašírky z mrazničky vyberte a smažte ich klasicky z oboch strán niekoľko minút. Pripravené budú, keď bude kôrka zlatisto-červená.
Potom ich preložte na pekáč a dajte piecť do rúry vyhratej na 200 stupňov na 10 minút. Po rozkrojení sa roztopené maslo vyleje na tanier. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru