Univerzálne jedlo – kuracie prsia – je možné pripraviť na nekonečne veľa spôsobov. Ak ste milovníci jemných a ľahkých chutí, potom si určite zamilujete tento jednoduchý domáci recept. Dominuje v ňom talianska lahôdka – mozzarella.
1 kuracie prsia
1 krajec chleba
2-3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarellu
3-4 paradajky
soľ a korenie podľa chuti
15 g čerstvých špenátových listov
50 g parmezánu alebo tvrdého syra
Kuracie prsia si opláchnite a v celosti ich položte na dosku. Do kuracích pŕs spravte zhruba 5-6 rezov vzdialených od seba približne 1cm. Mäso však neprekrojte celkom, inak by sa rozpadlo.
Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky, prekrojte ich na polovicu. Polovičné plátky vložte spolu do každého zárezu. Prsia posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom.
Na krajec chleba nalejte trochu olivového oleja a rovnomerne potrite pretlačeným cesnakom. Naň potom poukladajte listy špenátu a tie dajte aj navrch mäsa. Na záver posypte chlieb aj mäso parmezánom a v zapekacej miske ich dajte piecť spoločne do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru