Plnené šúľance

Loading...
(3.7 / 5)

Šúľance sú klasika, no pripravujete niekedy aj plnené? Je s nimi síce trochu viac roboty, no výsledok je úžasný. Určite vám zachutia viac ako klasické! Tento recept je od pani Jarmily, no takto ich pripravovala aj moja starká. Darmo, tie vždy vedeli, čo nám deťom bude chutiť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WorldByMon (@worldbymon) on

Na Plnené šúľance budeme potrebovať:

  • 8 stredných zemiakov
  • trošku soli
  • 1 žĺtok
  • muškátový oriešok
  • hladká múka na lyžice od oka
  • trošku zemiakového škrobu
  • maslo

Postup:

  • Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich očistíme, nastrúhame a pridáme k nim žĺtok a trošku soli, muškátový oriešok, zemiakový škrob a múku podľa potreby.
  • Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme, rozrežeme na cca 3 cm široké pásiky, na ktoré dáme tenký pásik plnky a zrolujeme. Okraje cesta dobre popriliepame a šúľok môžeme ešte rozvaľkať, ak sa nám zdá hrubý.
  • Rozrežeme na kúsky a varíme v osolenej vode. Podávame poliate prepraženým maslom a sekanými orechami. Pokojne aj so strúhankou alebo so škoricou a kakaom a podobne. Dobrú chuť.

Plnky: 80 ml mlieka, 20 gramov cukru, 50 gramov mletého maku a trošku rumu. Mlieko si dáme variť do hrnca, zalejeme ním mak a cukor, dochucujeme rumom. Na orechovú: 80 gramov orechov, 20 gramov práškového cukru, trošku vanilkového, trošku rumu.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x