Recept na tzv. Hop-šup chlebík zdieľala pani Deniska v skupine Recepty a rady do kuchyne a keď sme ho vyskúšali doma aj my, bol naozaj skvelý. Ak rozmýšľate, že si jeden upečiete, nebudete musieť čakať na kysnutie. Stačí ho dať do rúry, upiecť a chrumkavý zjesť. Nie je nad domáce slovenské!
- 400 gramov hladkej múky
- 1 ČL soli
- troška rasce
- 300 ml vlažnej vody
- 1 ČL cukru
- 1 balíček sušeného droždia
Postup:
- Do malej misky si dáme vlažnú vodu, cukor a droždie. Premiešame a túto hmotu nalejeme do múky a pridáme soľ. Dobre premiešame. Do zapekacej misy dáme papier na pečenie a cesto vylejeme.
- Rúru si nastavíme na 220 stupňov a chlebík pečieme, kým nemá na povrchu hnedú farbu. Po upečení ho vyberieme zo zapekacej misy a dáme do vypnutej ale horúcej rúry ešte na 5 minút. Počas pečenia ho asi 2-krát potrieme čistou vodou so soľou a to isté urobíme aj po dopečení. Dobrú chuť.