Cuketové rizoto s kari

Loading...
(5 / 5)

Rýchly tip na večeru, ktorá je plná vitamínov a obľúbenou kráľovnou zeleniny, cuketou. Ak chcete ryžu s nízkym glykemickým indexom, zvoľte basmati alebo jasmínovú. Kto si kalórie nepočíta, môže si dať klasickú ryžu, prípadne takú, ktorá sa odporúča priamo na rizoto. Bude tak krémovejšie a vyšperkovanejšie. Ako často máte doma rizoto vy?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nocki_s on

Na Cuketové rizoto budeme potrebovať:

  • 1 veľkú cuketu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ryžu
  • 1 uvarený bujón v 300 ml
  • trošku čili
  • kari korenie
  • soľ a korenie
  • citrónová šťava
  • parmezán
  • trošku masla

Postup:

  • Ryžu si dáme variť, no čas varenia znížime na polovicu. V panvici si speníme maslo a na ňom cesnak, pridáme cuketu, koreniny, čili a ryžu. Premiešame a zalejeme vývarom.
  • Dusíme asi 10 minút a na záver môžeme pridať ešte trošku masla, kto má rád, môže dať za dve PL smotany na varenie alebo šľahanie. Dobré bude aj kokosové mlieko alebo sójová smotana, či maslo. Rizoto získa krémovú chuť. Podávame s parmezánom alebo iným syrom.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x