Veľmi zaujímavý recept, ktorý si obľúbi každý maškrtník. Keď sa povedia zemiakové placky, každý si predstaví nastrúhané zemiaky, cesnak a majoránku. Už ste ich ale skúšali pripraviť nasladko? V niektorých domácnostiach a tradičné zemiakové placky jedia dokonca aj s práškovým cukrom! Tento recept je ale niečo celkom iné.
- zemiaky
- 1 vajce
- hladká múka
- trošku soli
- škoricový cukor
- ovocie, ideálne slivky alebo lesné plody
Postup:
- V miske si klasicky zmiešame nastrúhané zemiaky, pridáme trošku soli, škoricový cukor a vajíčko. Ak chcete, pridajte aj trošku škrobu. Posypeme múkou tak, aby nám vzniklo klasické cesto na placky bez cesnaku a majoránky.
- Na panvicu si dáme olej a vytvoríme placku. Na vrch naukladáme na tenko nakrájané slivky alebo iné ovocie. Opražíme do zlatista a prevrátime na druhú stranu. Hotové placky posypeme cukrom, môžeme aj makom alebo kakaom a polejeme maslom. Dobrú chuť.