Ihneď mäkké medovníky

Loading...
(3.8 / 5)

Aj vám sa stalo, že keď ste na Vianoce piekli medovníky, najskôr boli krásne mäkké, no po pár dňoch stvrdli na kameň? V každej rodine sú na mäkké medovníčky iné triky, nám sa najviac osvedčil tento recept. Keď ho návšteva ochutná, henď si pýtajú recept. Dokonca neveria, že som ich práve nevytiahla z rúry.

Ihneď mäkké medovníky

Na medovníky budeme potrebovať:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 140 gramov práškového cukru
  • 130 gramov smetolu
  • 2 vajíčka
  • 2 PL medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia

Postup:

  • Cesto dobre vypracujeme a vymiesime, necháme ho v miske, prekryjeme a necháme cez noc v chladničke. Potom si cesto vyvaľkáme, povykrajujeme tvary a naukladáme ich na plech vedľa seba.
  • Rúru si predhrejeme na 150 až 160 stupňov. Medovníky pečieme, kým nie sú zlaté a až po upečení ich potierame žĺtkom.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x