Rýchle karamelové košíčky môžu byť tohtoročným novým receptom. Stavíme sa, že ste ich ešte nikdy nepripravovali. Sú skvelé hlavne preto, že sa nemrvia a zmestia sa na prvý šup do úst. Milovníci karamelových dobrôtok zbystrite pozornosť. Toto budete chcieť vyskúšať.
Cesto
- 250 gramov hladkej múky
- 50 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
- 140 gramov masla
- 2 žĺtka
Plnka
- 1 Salko
- 140 gramov masla
- čokoládová poleva a oriešky
Postup:
- V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto a necháme ho 30 minút zabalené odpočívať v chladničke. Následne ho natlačíme na spodok malých formičiek, košíkov a dáme piecť na 170 stupňov. Po upečení ich hneď vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Salko dáme variť na nízku teplotu, no varíme ho trochu dlhšie, aby sa nám skaramelizovalo. Po vychladnutí primiešame maslo a vyšľaháme do krému. Naplníme košíčky a necháme ich v chladničke do druhého dňa. Až potom ich zdobíme čokoládovou polevou a orieškami. Opäť necháme trošku stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.