Zrejme sa nenájde nikto, kto by nepoznal tradičné vianočné vanilkové rožky. Ako to už so známymi receptami býva, v každej rodine sa pripravujú trochu inak. U nás už niekoľko rokov postupujeme podľa babičkinho receptu a chutia vynikajúco, doslova sa rozplývajú v ústach. Máte aj vy svoj rodinný recept? Napíšte nám ho do komentárov.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 320 gramov hladkej múky
- 160 gramov mletých orechov
- 80 gramov práškového cukru
- 240 gramov masla
- 2 žĺtky
- vanilkový a práškový cukor na obaľovanie
Postup:
- Maslo izbovej teploty si vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtka. Do tejto hmoty pridávame aj múku a orechy. Hotové cesto si zabalíme do potravinárskej fólie a my ho nechávame cez noc v chladničke.
- Na druhý deň si cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rukami vytvarujeme rožteky. Tie naukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-12 minút. Keď nám trošku vychladnú obalíme ich v práškovom a vanilkovom cukre.