Dokonalé talianske cestoviny nestoja veľa a sú také chutné, že sa po nich budete zalizovať až za ušami. Ak máte radi kuracinu v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.
500 g makarónov
500 g kuracích pŕs
3 čerstvé paradajky
3 sladšie papriky
200 ml šľahačkovej smotany
2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
trochu čerstvej bazalky
2 PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešlo varom.
Paradajky oblanžírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dole šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme nabok.
Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni na 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.
Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zahrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru