Vyzerá aj chutí perfektne. Taký je dvojfarebný koláč, ktorý zrejme dobre poznáte. Nie je ťažké ho pripraviť a chutí každému maškrtníkovi. Ak ho chcete ešte vyšperkovať, do cesta pridajte napríklad višne alebo čerešne. Vyzerať môže aj takto, pokiaľ budete cestá vrstviť.
- 3 PL kakaa
- 200 gramov polohrubej múky 150 gramov cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- vanilkový cukor
- 200 ml mlieka
- pol hrnčeka oleja
Na tvarohovú vrstvu
- 250 gramov tvarohu
- 1 vajíčko
- 3-4 PL cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 ČL krupice
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech a papier na pečenie, aby sme ho nemuseli vysypávať múkou. Cestá pripravujeme dve a každé zvlášť v inej miske. Najskôr si pripravíme čokoládové. Vajíčko rozmixujeme s cukrom do peny a pridáme všetky ostatné suroviny. Cesto nalejeme na papier.
- Tvarohovú plnku si taktiež rozmiešame mixérom, bude trochu hustejšia. Po lyžičkách ju dávame do kakaového cesta a na záver vytvoríme mramorový vzor. Koláč pečieme asi 20-25 minút. Pravidelne ho kontrolujeme. Ak chcete, do cesta môžete na vrch naukladať višne alebo čerešne, prípadne aj čučoriedky, hrušky alebo jablká. Podávame ku kávičke, poprášený práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Lucia M.