Rýchle, jednoduché a milujú to všetci. Ak čakáte návštevu a nechce sa vám strácať čas s kysnutým cestom, ideálnou voľbou sú pizzové slimáky, ktoré má rád naozaj každý. Z taniera miznú rýchlosťou blesku a prípravu zvládnu naozaj aj začiatočníci.
- lístkové cesto
- paradajkový pretlak
- pretlačený cesnak
- sušené bylinky napr. oregano a bazalka
- šunka
- saláma
- syr
- kukurica
- vajíčko na potretie
Postup:
- Lístkové cesto si rozprestrieme a potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý sme si zmiešali s pretlačeným cesnakom. Na pretlak dáme bylinky a naukladáme všetko, čo máme radi a teda šunku, salámu, syr, kukuricu ale napríklad aj šampiňóny alebo olivy.
- Zatočíme roládu a môžeme ju dať asi na 10 minút do mrazničky, aby trošku stuhla a lepšie sa nám krájala. Nakrájame na slimáčiky široké asi jeden centimeter a naukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre asi 13 minút pri teplote 200-220 stupňov. Dobrú chuť.
Lucia M.