Kto by si rád nepochutil na tradičnom čokoládovom perníku? Je to azda ten najjednoduchší koláč, aký môžete doma upiecť. Suroviny stačí zmiešať a po upečení len naniesť vrstvu džemu a čokoládovej polevy. Ak neviete, čo upiecť najbližšie? Táto klasika zmizne z plechu okamžite. Navyše, narastie krásny vysoký a jeho vláčnosť určite oceníte.
Na klasický kakaový perník budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 hrnček nastrúhaných jabĺk
- 1 dcl uvarenej instantnej kávy
- 3 PL kakaa
- 1 kypriaci perníkový prášok
- 1 ČL perníkového korenia
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 3 vajíčka
- 500 ml mlieka
- 200 ml rozpusteného masla
- 3 PL marhuľového džemu
- hrozienka
- džem a čokoláda na polevu
Postup:
- V miske si mixérom vyšľaháme všetky ingrediencie okrem instantnej kávy a surovín na polevu. Cesto si vylejeme na vymastený plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení chvíľu počkáme, aby koláč nebol úplne horúci a polejeme ho kávou. Na vrch potom natrieme džem a dáme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.
Lucia M.