Na internete často nájdete jednu otázku, ktorá sa vyskytuje najčastejšie. Ako pripraviť palacinky tak, aby boli ako tenučké, no pritom nadýchané pampúšiky? Každý má nejaký iný recept, no my sme zozbierali tie najlepšie tipy, ktoré zmenia klasickú prípravu na niečo oveľa úžasnejšie a chutnejšie. Máte nejaký svoj trik? Napíšte nám ho do komentárov.
Cesto robim furt od oka, dakus mliečka, dakus muky, zo dva vajka, coškaj oleja, sčipku sody no a coškaj i kokosoveho cukru bo toten obyčajny neni zdravy barz.
Palacinky: potrebujeme 1 vajíčko, 250 gramov múky, 500 ml mlieka, štipku soli, na potretie jahodový džem, šľahačku , nutellu na ozdobenie, do mixéra si dám vajíčko, múku, mlieko, soľ a všetko premixujeme. Na panvicu dáme trošičku oleja, počkáme kým olej bude horúci a robíme palacinky, otáčame minútu z jednej strany minútu z druhej strany, keď máme palacinky upečené, ponatierame ich džemom a stočíme.
Palacinky na slano: palacinkové cesto- 1 l mlieka, 2 vajíčka, 44 dkg hl.múky, soľ a vegeta (tak za malú lyžičku) spravíme si palacinky potom každú potrieť horčicou, dáme salámu, syr a preložíme boky. Zrolujeme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vysmažíme.
Nič famózne, len KOKOSOVÉ PALACINKY: 1 l mlieka, 3 pl kokosu, 450 g hl. múky, 20 g práš. cukru, 1 vanil.cukor, 3 vajcia. Plnené jahodovým džemom, jahodami, banánom a tvarohom. Stočené do batôžkov a posypané škoricovým cukrom.
Ja najprv urobím cesto a dávam do chladničky na hodinu a až potom pečiem.
Keď zhustne cesto, pridajte minerálku. Budú také nadýchané a môžete takto čerstvé piecť aj tri dni.
Čím dlhšie cesto stojí, tým budú palacinky lepšie.
Ja robím od oka: plnotučné mlieko hladká múka, cukor, lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vajíčko a nechám hodinu v chladničke odstáť. Potom pečiem.
Robím od oka, ale aby sa nepripaľovali, do cesta trošku oleja.
Môžete pridať do cesta aj nastrúhané jablko. Budú trošku hrubšie, ale výborné. Na záver posypať škoricovým cukrom.
3:2:1 sa volajú tie moje: 3dcl mlieko, 2dcl voda, 1dcl olej, 200g hl.muka, 2 vajcia a štipka soli.
Dnes som jedla palacinky, ktoré robil jeden pán z Francúzka. Dal tam pivo a trošku rumu, boli fantastické.