Máte chuť na čerstvú zeleninu, no nechutí vám len posolená? Máme pre vás skvelý tip, ako si pripraviť uhorku a cuketu trochu inak, s pikantnou pastou. Stačí zeleninu namarinovať a cez noc nechať v chladničke. Na druhý deň máte geniálnu prílohu napríklad k mäsu, ktorá vám nahradí grilovanú cuketu alebo klasický uhorkový šalát.
Budeme potrebovať:
- malé cukety
- uhorky
- soľ
- zelená cibuľka
- vňať
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL medu
- 2 čili papričky
- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL olivového oleja
Postup:
- Uhorky a cukety si umyjeme a nakrájame ich na tyčinky. Prekrojte ich na polovicu a potom každú polovicu pozdĺžne ešte na dve časti. Dobre osoľte a nechajte postáť asi pol hodinu. Potom zeleninu umyte a osušte v utierke.
- Medzitým si na doske nakrájajte čili papričky a cibuľku nadrobno spolu s vňaťou a cesnakom. Z čili papričiek môžete odstrániť semiačka, aby neboli príliš pikantné, kto však má rád štipľavé, nemusí odstraňovať všetky.V miske si zmiešajte cesnak, cibuľu, čili spolu s medom, sójovou omáčkou a olejom. Premiešajte a pridajte cukety s uhorkami.
- Premiešajte tak, aby sa zelenina dobre namočila do omáčky. Všetko uložte do nádoby, uzatvorte a nechajte v chladničke počas noci. Na druhý deň budete mať geniálnu nakladanú zeleninu, ktorá bude pikantná. Dobrú chuť.
Lucia M.