Ak hľadáte recept na neodolateľný parížsky krém alebo ak chcete parížsku šľahačku, takto ju u nás doma robíme už roky. Overený recept na čokoládový krém používam do všetkých zákuskov a na všetky torty. Z tých všetkých je toto jednoducho ten najlepší recept. Ak poznáte iný tip, napíšte nám ho do komentárov a inšpirujte aj ostatných.
Na parížsku šľahačku budeme potrebovať:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 3 PL cukru
- 2 PL kakaa
- 200 gramov tmavej čokolády
Postup:
- Do väčšieho hrnca si dáme smotanu a pridáme aj cukor a kakao. Metličkou rozmiešame a pomaly zahrievame. Postupne, ako sa nám smotana zohrieva pridáme aj polámanú čokoládu. Vyberáme si naozaj kvalitnú, prípadne pokojne siahnite po obľúbenej čokoládovej maškrte, krém tak bude chutiť originálnejšie.
- Čokoládu necháme kompletne roztopiť a odstavíme. Miešame občas až do úplného vychladnutia. Potom vyšľaháme mixérom. Majte trpezlivosť, krém sa vám najskôr nemusí zdať šľahačkový. No po dlhšom mixovaní sa vytvorí nadýchaný čokoládový krém, ktorý si zamilujete.