Kto by odmietol palacinky? Momentálne, keď je sezóna jahôd, ktorých sa tento rok urodilo naozaj mnoho, doprajeme si ich aj v čerstvom stave, či už posypané cukrom, v podobe dreni, v koláči alebo ako v prípade tohto receptu aj v palacinkách. Tvaroh im dodá vláčnosť a ostatné suroviny sú nám dobre známe. Poďme sa rovno pustiť do prípravy.
Na tvarohové palacinky budeme potrebovať:
- 250 gramov tvarohu
- 2 vajíčka
- 3 PL medu
- 2 PL oleja
- 1/3 mlieka
- 1 a 1/3 polohrubej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- čerstvé jahody
Postup:
- Do misky si dáme tvaroh a dobre ho popučíme. Pridáme vajíčka, med a premiešame. Potom prilejeme olej a mlieko a vezmeme si už na pomoc mixér, ktorým hmotu premixujeme. Ideálny je metličkový.
- Pridáme múku a prášok do pečiva a premixujeme. Dobrú neprilnavú panvicu si zohrejeme, dáme na ňu kvapku oleja a cca 1 menšiu naberačku cesta. Vytvoríme menšie palacinky, podobné tým americkým a keď nám vyskáču na povrchu bublinky, obrátime ju na druhú stranu. Takto ich z každej strany opekáme pár minút.
- Kým je cesto ešte nedopečené, povtláčame doň pár jahôd a až potom obraciame. Na tanieri podávame napríklad s javorovým sirupom a extra jahodami navyše. Dobrú chuť.
- Lucia M.