Aj to najjednoduchšie jedlo, akým sú napríklad špagety s omáčkou, môžete doviezť k dokonalosti. Ak ste navyše cestovinový maniak, ako my, toto jedlo si zaručene obľúbite. Najlepšia je na ňom samozrejme omáčka, ktorá je lahodná vďaka skvelému a originálnemu spojeniu viacerých chutí. Ak chcete rýchly obed alebo večeru, toto je recept, ktorý oceníte.
Na špagety budeme potrebovať:
- špagety
- soľ a korenie
- 1 citrón
- 2 PL olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- 1/4 ČL drveného čili alebo papriky
- 80 ml bieleho vína
- 2 PL masla
- čerstvý tymián
- strúhaný parmezán
Postup:
- Špagety si klasicky uvaríme vo vriacej a osolenej vode. Varte ich však asi o minútu kratšie, ako zvyknete, budeme ich ešte miešať s omáčkou v hrnci a tam sa urobia tak, ako ich máte radi.
- Medzitým si cesnak prelisujeme a premiešame s citrónovou kôrou. Pridáme aj šťavu z citróna, olivový olej a zahrievame. Celé by to malo pobublávať asi 5 minút. Potom pridáme čili a premiešame.
- Pridáme biele víno, zvýšime teplotu a necháme ho zredukovať. Trvať by to malo asi ďalších 5 minút, omáčka by mala trošku zhustnúť a tu ju dochucujeme soľou a korením. Za záver pridáme maslo, odstavíme a maslo už len rozmiešame a postupne sa nám rozpustí.
- V tomto bode pridávame do panvice aj cestoviny, trošku parmezánu, tymián a premiešame. Ochutnáme, ak je potrebné, dosolíme alebo okoreníme a podávame ešte posypané parmezánom. Dobrú chuť.
Lucia M.