Kto by si z detstva nepamätal Vtáčie mlieko? Dnes sme sa rozhodli túto pochúťku trochu pretransformovať do lahodného dezertu. Príprava nie je zložitá a výsledok naozaj stojí za to. Ak si chcete pripomenúť túto originálnu chuť, musíte vyskúšať tento recept.
- 30 gramov želatíny
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček cukru
- 450 gramov kyslej smotany
- 450 gramov šľahačky
- 5 PL kakaa
- voda
- 1 PL slnečnicového oleja
- V hrnci si najskôr zmiešame želatínu (nie celú, trošku si odložíme na polevu) s 1 hrnčekom mlieka. Povaríme a miešame, až kým nie je zmes horúca, no nesmie vrieť. Potom necháme želatínu vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme formu na pečenie alebo tortovú formu. Aby sa nám dezert lepšie naberal, vymastíme ju troškou oleja. Následne si vyšľaháme šľahačku, ktorú ešte prešľaháme s cukrom a kyslou smotanou. Do tejto zmesi pridáme aj želatínu s mliekom a premiešame.
- Bielu hmotu nalejeme do formy a zarovnáme povrch. Na vrch navrstvíme kakaovú polevu. Zmiešame si trošku vody, zvyšnú želatínu, trochu mlieka a kakao, povaríme, necháme trochu vychladnúť a túto polevu vylejeme na vrch. Dáme do chladničky a necháme pár hodín stuhnúť. Dobrú chuť.
Lucia M.