Pokiaľ hľadáte recept na ľahký, krémový a kokosový koláč tak ste tu správne. Tajomstvo v tomto lahodnom Bounty koláči sa ukrýva v jeho jemnej a nadýchanej kokosovo-smotanovej plnke. Podľa známeho sladkého dezertu si môžete myslieť, že koláč bude príliš sladký, avšak tento koláč je pravým opakom.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 4 väčšie vajíčka
- 10 dkg cukru
- 4 dkg kakaa
- 2 dkg múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 40 dkg mascarpone
- 1 plechovku kondenzovaného mlieka
- 1,5 dl smotany na šľahanie
- 10 dkg kokosovej múčky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Pre prípravu cesta si rozdeľte vajíčka na žĺtka a bielka. Bielka vymiešajte do hustej peny. Po vymiešaní bielok zmiešajte žĺtka spolu s cukrom. Následne spojte obe hmoty dokopy. Nezabúdajte miešať zľahka! Teraz si zmiešajte všetky suché ingrediencie ako kakao, múku a prášok do pečiva. Keď máte suché ingrediencie zmiešané môžete ich spojiť s vaječnou hmotou. Miešajte pokým nevznikne ľahké cesto.
- Cesto pečte pri teplote 180 stupňov cca 18-20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť. Počas chladenia cesta si môžete pripraviť krém. Predtým než ho však začnete robiť, vyberte všetky ingrediencie z chladničky aby dosiahli izbovú teplotu.
- V jednej miske zmiešajte mascarpone, kondenzované mlieko a smotanu na šľahanie. Všetko spolu dôkladne premiešajte a následne pridajte kokosovú múčku a vanilkový extrakt. Ochladené cesto si prerežte na polovicu a naplňte ho kokosovým krémom. Hotový bounty koláč dajte do chladničky na 2 hodiny a môžete podávať.
Gabriela, cookta.hu