Ľadový šalát je veľmi zdravá a osviežujúca zelenina a je nevyhnutnou súčasťou ľahkého letného šalátu. Naopak o červenej repe alebo teda cvikle sa až tak nehovorí, no jej účinky sú ďaleko lepšie. Navyše, môžete ju kombinovať či už s mäsom, rybami alebo syrom. V každej kombinácii bude mať dokonalú chuť! My sme si pre vás pripravili ľahký „Marocký šalát“, ktorého základom je práve červená repa.
Budeme potrebovať:
- 3 kusy červenej repy
- 100 ml balsamica
- polovicu granátového jablka
- 1 lyžička medu
- 4 lyžice pistácií
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- čierne korenie
Postup:
- Očistite repu, nakrájajte ju na kocky a nechajte piecť na 200 stupňov. Samozrejme nezabudnite repu osoliť, okoreniť a pridať štipku oleja. Pre rýchlejšie a lepšie pečenie plech zakryte alobalom.
- Počas toho ako sa cvikla pečie si pripravte omáčku z balsamica. Zmiešajte balsamico spolu s lyžicou medu. Nechajte variť približne 20 minút na miernom ohni. Pistácie si nakrájajte na menšie kúsky a pripravte i čerstvú pomarančovú kôru.
- Upečenú červenú repu si naberte na tanier a pridajte granátové jablko, omáčku z balsamica, pistácie a pomarančovú kôru. Dobrú chuť.
Gabriela, sovkusom.ru