Aký koláč doma pečiete vy, keď už naozaj neviete čo? Prípadne, čo je u vás to najobľúbenejšie? U nás to bola kedysi bábovka, v lete bublanina, no v posledných mesiacoch je to práve čokoládový koláč. Postup je takmer pri každom jednoduchom recepte rovnaký. Každý si ho môže prispôsobiť podľa chuti. Vynikajúci tip sú napríklad nastruhané jablká v ceste, ktoré koláču dodajú tú správnu šťavnatosť.
-
250 gramov polohrubej múky
-
1 prášok do pečiva
-
150 gramov cukru
-
5 gramov instantnej kávy
-
15 gramov kakaa
-
2 PL rumu
-
100 gramov masla
-
350 ml mlieka
-
2 vajíčka
-
-
domáci džem
Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:
- Suroviny na cesto si dáme do misky a dobre premiešame. Pripravíme si plech na ktorý dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme, rovnomerne uhladíme a dáme piecť do rúry. Teplota by mala byť 180 stupňov a koláč pečieme asi 20 minút.
- Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu ganache podľa receptu, ktorý sme uviedli pri potrebných surovinách. Na upečené cesto ale najskôr natrieme džem a až potom dáme polevu. Koláč môžete dať zachladiť do chladničky. Potom stačí nakrájať a môžete ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť.
youtube.com, Lucia M.