Vanilkový puding je dezert, ktorý milujú mnohí z nás. Príprava je jednoduchá a väčšinou si pomôžeme „polotovarom“ v prášku, ktorý len rozmiešame v mlieku. Čo tak pripraviť si hustý vanilkový puding, ktorý bude naozaj domáci? Ak si myslíte, že je to zložité, ste na omyle.
Budeme potrebovať:
- 1-2 vajíčka
- 150 gramov cukru
- 1 ČL vanilkového cukru
- 100 ml mlieka
- 120 gramov masla
Postup:
- V miske si rozšľaháme vajíčka spolu s cukrom aj vanilkovým cukrom. Nemusíte vytvoriť bohatú penu, stačí, kým sa cukor roztopí a dobre rozmieša s vajíčkom.
- Mlieko si zahrejte na nejakých 30 stupňov, aby nebolo príliš horúce a ani studené, či vlažné. Postupne ho prilievajte k vajíčkam a stále šľahajte. V hrnci dajte hmotu na sporák na najnižší plameň.
- Zahrievajte a postupne pridajte maslo. Miešajte, aby sa roztopilo. Puding nechajte postupne vychladnúť v miskách. Dobrú chuť. Tento puding je vhodný aj do koláčov, ako plnka. Skvele sa bude hodiť aj do krémešov.
Foto: pixabay, Lucia M.