Vždy keď si deti pýtajú sladký obed, skončíme pri klasike ako buchty na pare, šúľance s makom alebo žemľovke. Všetko sú to rýchle jedlá, ktorými splníte požiadavku každého dieťaťa: „ja by som si dal niečo sladké a fajné“. DNes si pripravíme žemľovku s tvarohom, jablkami a fantastickou penou. Recept opäť pochádza od pani Milky.
Budeme potrebovať:
- staršie rožky
- 1 liter mlieka
- maslo
- 5 žĺtkov
- 5 PL cukru
- 300 gramov tvarohu
- 1 PL medu
- stúhané jablká
- škoricu
- 4 PL cukru
- 6 bielkov a 4 PL cukru na penu
Postup:
- Rožky si nakrájame klasicky na kolieska. Žĺtky si rozmiešame spolu s cukrom a maslom izbovej teploty. Pridáme aj mlieko. Do tejto zmesi namáčame rožky a ukladáme ich do misy, ktorú sme si vymastili maslom.
- Rožky rozložíme na spodok a na ne dáme vrstvu tvarohu, ktorý sme si vymiešali s medom. Na tvaroh dáme postrúhané jablká, ktoré sme zmiešali so škoricou a cukrom.
- Na vrch opäť dáme rožky namočené v mliekovej zmesi a môžeme posypať škoricovým cukrom. Dáme piecť na 30 minút pri teplote 180 stupňov. Následne žemľovku vyberieme a navrstvíme na ňu vyšľahané bielka s cukrom. Pečieme ešte 10 minút. Podávame teplú alebo aj studenú, dobrú chuť.
Foto: facebook, Lucia M.