Vychutnávate si svoju poobednú kávu či čaj s niečím sladkým? Tieto úžasné, sladké a veľmi chutné šišky sú to pravé orechové na každé popoludnie. Čo je pri tomto recepte úplne najlepšie, je to, že príprava je jednoduchá, a aj veľmi rýchla. Nemusíte vôbec čakať, pokiaľ cesto vykysne. Vyskúšajte a uvidíte sami.
2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
250 ml kefíru
5 lyžíc cukru
1 vajíčko
3 lyžice oleja
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie
Najskôr zmiešajte kefír, vajíčka, soľ a cukor.
Pridajte sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja. Dôkladne premiešajte.
Postupne preosievajte hladkú múku a cesto premiešajte. Používajte ruky, aby ste presne vedeli, aká bude konzistencia cesta.
Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať 25 minút.
Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh.
Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.
Na panvicu si dajte potrebné množstvo oleja a šišky v ňom smažte z oboch strán až kým nebudú mať klasickú zlatú farbu.
Šišky nechajte trochu vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), povar.ru