Ingrediencie, ktoré na ich prípravu potrebujete, nájdete bežne doma aj hneď teraz. Vyskúšajte a určite si ich zamilujete tak, že ich budete robiť stále. Výsledok poteší malých aj veľkých a buchty môžete samozrejme aj naplniť podľa vlastnej chute.
Budeme potrebovať:
- 260 ml mlieka
- 6 lyžíc cukru
- 2 vajíčka
- 3 lyžice masla
- 370 g pšeničnej múky
- 7 g sušených kvasníc
- 1 lyžička soli
- pol lyžičky škorice
Postup:
- Zmiešajte si 100 ml mlieka spolu s 20 g múky. Poriadne všetko premiešajte, kým cesto nebude hladké. Následne ho dajte nad oheň na 3 minútky a stále miešajte. Mala by vám vzniknúť hmota pripomínajúca puding. Nechajte ju poriadne vychladnúť. Počas chladenia si pripravte droždie. Zmiešajte ho spolu s teplým mliekom a 2 lyžicami cukru. Nechajte postáť 10-15 minút.
- Do zvyšnej múky pridajte soľ a poriadne premiešajte. Následne pridajte vajíčka do mlieka s kvasinkami. Všetko premiešajte a pridajte k múke. Cesto miešajte mixérom cca 5 minút. Potom pridajte 1 lyžicu rozpusteného masla aby vznikla homogénna hmota. Cesto by malo byť pružné a nemalo by sa lepiť na ruky.
- Teraz keď je cesto hotové, nechajte ho v zakrytej miske postáť približne hodinu a pol. Cesto by sa malo zdvojnásobiť. Počas kysnutia si zmiešajte škoricu spolu s 2 lyžicami roztopeného masla. Teraz máte pripravené už všetko na formovanie buchiet.
- Celé cesto si dajte na stôl a spravte z neho obrovskú placku. Celé cesto rozdeľte na 8 častí, z ktorých následne spravte gule. Každú guľu si zmieste do oválneho tvaru. natrite maslom so škoricou a zložte nasledovne: Strany zložte smerom dovnútra a zrolujte ju. Vložte hotové buchty na papier na pečenie, zakryte fóliou a nechajte ešte hodinu postáť na teplom mieste.
- Keď koláče budú pripravené na pečenie, potrite ich vajíčkom a nechajte piecť pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Keď sú buchty hotové vyberte ich z pekáča a nechajte ich vychladnúť. Ak máte radi sladké môžete ich nakoniec posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Foto: facebook, Gabriela, sovkusom.ru