Viedenské rezy

Loading...
(5 / 5)

Viedenské rezy s piškótami si obľúbite na prvé ochutnanie. My sme tento recept objavili v skupine Recepty a rady do kuchyne a zaujal nás natoľko, že sme ich cez víkend vyskúšali. Výsledkom bol šťavnatý koláč s pudingovou plnkou a vynikajúcou šľahačkou. Necháte sa zlákať?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea (@andrea_vagnerova) on

Budeme potrebovať:

Cesto

  • 4 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g kryštálový cukor
  • 125 ml mlieko
  • 125 ml olej
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Plnka 

  • 1 liter pomarančový džús+0,3 na namáčanie piškót
  • 2 Zlaté klasy
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc cukru

Druhá plnka

  • 2 ks šľahačka na šľahanie
  • 2 balenia dlhé piškóty
  • 1 čokoláda

Postup:

  • Vajíčka si zmiešame s cukrom, vyšľaháme, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180 stupňov. Plnku si uvaríme z džúsu, cukru a zlatých klasov.
  • Vlažnú plnku vylejeme na vychladnutý korpus. Dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny. Vyšľaháme šľahačku, podľa chuti pridáme cukor. Natrieme, piškóty namáčame do džúsu, pofŕkame čokoládou a rezy sú hotové. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x