Na túto fantastickú čokoládovú tortu budete potrebovať len 4 suroviny a žiadnu cestu do cukrárne. Stačí sa riadiť pokynmi a tortu nechať počas noci v chladničke. Sladký krémový dezert si zamiluje každý, kto má rád čokoládu a jednoduchosť.
Budeme potrebovať:
- 250 gramov maslových sušienok (alebo bebe keksy)
- 150 gramov masla
- 360 gramov čokolády
- 460 gramov mascarpone
Postup:
- Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéri na úplne jemný prášok. V mikrovlnke si roztopíme maslo spolu so 40 gramami čokolády a primiešame túto hmotu ku keksom.
- Premiešame a výsledkom by malo byť cesto, ktoré bude podobné ako mokrý piesok. Hmotu si natlačíme do okrúhlej formy. V hlbokej miske si vymiešame mascarpone so zbytkom čokolády, ktorú sme si roztopili.
- Mixujeme až kým nám nevznikne lahodný čokoládový krém. Ten navrstvíme na sušienkové cesto a tortu dáme zachladiť na noc do chladničky. Ozdobiť ju môžeme čerstvým ovocím alebo šľahačkou. Dobrú chuť.
Lucia M.