Po náročných sviatočných koláčoch je čas, aby ste vyskúšali niečo nové. Niečo sladké, ľahké, chutné a neodolateľné! Koláč „Crapeville“ patrí medzi francúzske dezerty. Na jeho vytvorenie budete potrebovať spraviť jednoduché palacinky, z ktorých je dezert zložený. Ak čakáte návštevu alebo si len chcete pripraviť niečo svieže a lahodné, určite stavte na „Crapeville„.
Budeme potrebovať:
- 800 až 900 g múky
- 950 ml mlieka
- 100 g cukru
- vanilka na chuť
- 5 vajíčok
- 200 g masla
- 4 lyžice škrobu
- 400 g kondenzovaného mlieka
- prášok do pečiva
Postup:
- Na začiatok si pripravte jednotlivé palacinky. Zmiešajte si 80 g masla spolu s cukrom, pridajte 2 vajíčka a znovu poriadne premiešajte. Následne pridajte 300 ml mlieka a dôkladne premiešajte.
- Ďalej zmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva a nasypte do pripravenej mliečnej zmesi. Cesto vymiešajte tak aby sa nelepilo. Hotové cesto zakryte a nechajte ho v teplej miestnosti odpočívať pol hodinu.
- Z odstáteho cesta si urobíme približne 20 palaciniek.
- Teraz si pripravte krém. Zostávajúce mlieko nalejte do hrnca, pridajte vanilku a priveďte mlieko do varu. Zvyšné vajíčka zmiešajte so škrobom, kým sa nezmení hustota. Za stáleho miešania pridávajte do hmoty salko. Takto pripravený krém dajte nad oheň a varte, kým nezhustne. Nezabudnite stále miešať! Postupne ešte primiešavame maslo.
- Nakoniec striedajte pripravené palacinky spolu s krémom. Hotový koláčik dozdobte a uložte do chladničky. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom.ru