Kto by im odolal? Praclíky si väčšinou kupujeme v obchode, máme ich tak doma bez námahy a tie väčšie, ktoré sú zaradené ako pečivo sú naozaj úchvatné. Tie menšie, podobné tyčinkám sú zase skvelé na stôl, ak máte návštevu. Dnes sa ale pozrieme na tip na celkom iné praclíky. Sladké a so škoricou! Chutia vynikajúco.
Budeme potrebovať:
- 250 gramov hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 50 gramov cukru
- 125 gramov masla
- 1 žĺtok
- 3 PL kyslej smotany
- bielko na potretie
Postup:
- V miske si najskôr dobre premiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme škoricu, cukor, maslo, žĺtok a kyslú smotanu. Vypracujeme si cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho asi 30 minút v chladničke.
- Keď nám cesto vychladlo, vytvarujeme si na plech s papierom na pečenie praclíky, ktoré si potrieme bielkom. Pečieme ich na 200 stupňoch, kým nemajú hnedastú farbu.
- Potom ich ešte môžeme posypať škoricovým cukrom, prípadne pred pečením ich môžeme ozdobiť klasickým cukrom. Vychladnuté pokojne omočte v horkej čokoláde a nechajte uschnúť na vzduchu izbovej teploty. Dobrú chuť.
zdroj titulnej foto: instagram/instagram, Lucia M.