Milovníci tiramisu a mascarpone pozor. Tento jednoduchý dezert síce nie je presne ako tiramisu, no vďaka kávovej príchuti a samotnému mascarpone vám ho môže pripomínať. Skvelé je, že sa jedná o dobrotu nepečenú, takže si ju môžete za pár minút pripraviť už dnes.
Budeme potrebovať:
- 1 mascarpone
- 1 smotana na šľahanie
- 2 kyslé smotany
- 2-3 PL práškového cukru
- 1 hrnček uvarenej kávy
- 1 balíček piškót
Postup:
- V miske si najskôr vyšľaháme šľahačku a pridáme k nej kyslé smotany a mascarpone. Chvíľu ešte šľaháme a pridávame cukor. Komu je málo, môže si pridať.
- Pripravíme si formu alebo sklenenú misu a na spodok dávame namáčané piškóty v káve. Na piškóty navrstvíme krém a takto postupujeme až kým nám ako posledná vrstva neostane práve krémová.
- Vrch posypeme kakaom alebo nastrúhanou čokoládou a dezert vložíme chladiť do chladničky na pár hodín, alebo cez noc. Dobrú chuť.
Foto: wikimedia.org, Lucia M.