Obchodné reťazce nám ponúkajú čoraz viac a viac druhov rôzneho pečiva. Niektorí sú ho už tak presýtení, že ho prestali kupovať úplne a iní si naopak pečú doma vlastné domáce pečivo. Máme pre vás recept na netradičné domáce posúchy. Podobajú sa slovenským langošom, no sú predsa len trochu iné. Dajte si ich k polievkam alebo prívarkom, no pokojne ich potrite cesnakom. Chutia vynikajúco aj samotné.
Budeme potrebovať:
- 350 g pšeničnej múky
- zelená mladá cibuľka
- soľ
- slnečnicový olej
- 1 cibuľa
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica droždia
- 180 ml minerálky
Postup:
- Na začiatok si nakrájajte cibuľu na čo najmenšie kúsky. Zmiešajte minerálku, droždie, cukor a nechajte niekoľko minút postáť. Preosiatu múku zmiešajte spolu so soľou.
- Do zvyšku minerálky nalejte kvasinky a pridajte 3 lyžice oleja. Cesto premiešajte a pridajte nakrájanú cibuľku. Následne nechajte cesto 30 minút odpočívať pod utierkou na teplom mieste.
- Cesto si rozložte na niekoľko častí, ktoré by nemali byť hrubšie viac ako 3 až 5 milimetrov a vyvaľkajte do okrúhleho menšieho tvaru. Takto pripravené chlebíky pražte na panvici, kým nie sú krásne zlaté. Minerálka je v recepte použitá práve preto, že robí cesto viac nadýchaným. Dobrú chuť.
foto: instagram/instagram, Gabriela