Kto by ich nemal rád? Nepečené včelie úliky s fantastickou plnkou sa často objavujú práve na sviatočnom stole. Stačí si vytvoriť dve hmoty. Jedna bude tvoriť obal úliku a tá druhá je rumová plnka, ktorou sa budú plniť. Môžem vám povedať, že som ich skúšala naplniť aj domácim vaječným likérom, ktorý bol trošku hustejší a chutili fantasticky. Budú tento rok aj u vás? Ak áno, toto je tip ako ich pripraviť.
Budeme potrebovať:
- balenie piškót
- 150 gramov práškového cukru
- 60 gramov masla
- 2 PL kakaa
- 6 PL rumu
Na plnku:
- 80 gramov masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL rumu
- 1 PL kakaa
Postup:
- Na výrobu úlikov budete potrebovať špeciálne formičky, ktoré kúpite v obchode s kuchynskými potrebami ale nájdete ich už aj vo väčšom supermarkete. Bez tejto pomôcky sa žiaľ nedajú vyrobiť, keďže potrebujeme vytvoriť úlik, ktorý následne plníme.
- V miske si najskôr zmiešame práškový cukor s maslom, pridáme rum aj kakao. Vznikne nám hutné cesto. Zoberieme si formičku, do ktorej vtlačíme cesto. Prstom urobíme jamku a do vnútra pomocou potravinárskeho vrecka vtlačíme krém.
- Na spodok dáme piškótu a úlik vyklopíme. Urobíme ich toľko, koľko nám vydá z jednej dávky. Plnku si pripravíme len zmiešaním masla, cukru, rumu a kakaa. Hotové úliky naukladáme do krabice vystlanej papierom na pečenie a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia M.