Dnešný recept je rýchly, jednoduchý a zároveň nesmierne lahodný. Skvelá kombinácia jemného kuracieho mäsa s krémovou omáčkou zo šampiňónov je výbornou voľbou na skvelý obed. Pripravíte si ho na panvici za pár minút a vaše chuťové poháriky si toto jedlo určite zamilujú. Vyskúšajte aj vy túto skvelú kombináciu chutí, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou mojich najobľúbenejších receptov.
500 gramov kuracích pŕs
300 gramov šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa alebo šalotka
4 lyžice masla
1 lyžica olivového oleja
1/2 šálky bieleho vína
1/2 šálky kuracieho vývaru alebo bujónu
125 ml smotany na varenie
tymián
petržlenová vňať
soľ
čierne korenie
Kuracie prsia si umyjeme a narežeme pozdĺžne na polovice. Zľahka ich naklepeme a následne osolíme, okoreníme a rozotrieme na ne cesnak. Ideálne je nechať takto okorenené prsia postáť aspoň hodinku pred tým, ako ich budeme tepelne upravovať. Následne si vo väčšej panvici roztopíme dve lyžice masla a olivový olej a osmažíme mäso z oboch strán približne po päť minút.
Potom mäso vyberieme, odložíme na tanier a na panvicu pridáme ďalšiu lyžicu masla. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku alebo šalotku a šampiňóny nakrájame na plátky.
Osmažíme cibuľku so šampiňónmi. Smažíme približne päť minút.
Pridáme biele víno a kurací vývar alebo bujón a privedieme do varu.
Následne pridáme smotanu na varenie, tymián, zvyšné maslo a za stáleho miešania privedieme znova do varu.
Šampiňónovú omáčku servírujeme na kuracie prsia a ozdobíme petržlenovou vňaťou, ktorá celé jedlo krásne rozvonia. Dúfame, že vám tento skvelý obed zachutí a prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), foodiecrush.com