Aká by to bola letná sezóna, keby v nej chýbala voňavá varená kukurica so soľou? Ak máte šťastie a uvaríte naozaj dobrú mladú kukuricu, nič viac k nej netreba. No kukurica sa dá aj vylepšiť, a to hlavne vtedy, ak ju varíte v mlieku. Ak sa vám to zdá čudné, čítajte ďalej.
Neraz sa stáva, že si z obchodu alebo z trhu donesieme staršiu kukuricu, či dokonca kukuricu kŕmnu. Na naše prekvapenie, aj z takejto kukurice sa dá pripraviť fantastické jedlo a nikto si ani nevšimne, že zrnká sú žltšie a väčšie, ako je pri jedlej kukurici bežné. A možno si zaobstaráte tú správnu kukuricu, lenže ak sa neskonzumuje do 4 hodín po zbere, rizikom je práve mierna pachuť, tvrdosť zŕn, či už znehodnotená potravina. Naučte sa kukuricu pripraviť si chutne aj v prípade, že sa vám na stole objaví tá horšia.
4 kukurice
600ml vody
1 liter mlieka
80g masla
1-2 vetvičky tymianu
1 ČL soli
Klásky ošúpte a prerežte ich na dve polovice. V hrnci zmiešajte vodu s mliekom, pridajte soľ, tymian a rozpustené, môže byť aj tekuté maslo. Keď je voda teplá, pridajte do nej kukuričné klásky a počkajte kým zovrie.
Potom kukuricu varte asi 10-15 minút. Uvidíte, že táto kukurica bude nebíčko v papuľke. Prajeme dobrú chuť!
(M), takprosto.cc