Jesenné muffiny s orechmi a čokoládou

Loading...
(5 / 5)

Rozmýšľate, čo upiecť na víkend? Tento recept je ideálny pre zimné, poprípade jesenné upršané dni. Majú krásnu, sýtu, žltú farbu, presne ako tekvica hokkaidó, ktorá patrí medzi hlavné ingrediencie tohto receptu. Je skvelé, že aj keď sa jedná o sladké jedlo, prijmete dostatok vitamínov, ktoré obsahujú vlašské orechy a takisto aj tekvica.

Vyskúšajte tento recept napríklad na sobotné raňajky alebo ku káve, poháru mlieka, či čaju.

Čo potrebujeme:

  • 2 vajíčka
  • 250 g cukru
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 360 g tekvicového pyré
  • 125 g polohrubej múky
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového oriešku
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka posekaných vlašských orechov
  • 120 g čokolády posekanej na malé kúsky

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180°C a plech na muffiny vymažeme maslom. Pokojne môžete použiť aj papierové košíčky, ktoré muffinom dodajú „šmrnc“. V miske si zmiešame škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva a múku.
  • Ďalej si vyšľaháme vajíčka s cukrom do hladkej peny a postupne pridávame tekvicové pyré, vanilkový extrakt a olej. Do tejto zmesi primiešame po častiach múku a nakoniec aj čokoládové kúsky. Štvrtinu z čokolády si odložíme bokom na posypanie muffinov po upečení. Cestom následne naplníme muffinovú formu alebo košíčky a na vrch pridáme posekané vlašské orechy.
  • Pečieme približne 30 až 35 minút a tesne pred dopečením, skúsime špáradlom, či sa cesto nelepí. Muffiny necháme vychladnúť približne 10 minút a posypeme ich zvyškom čokolády. Na nasledujúcom videu si môžete pozrieť celý postup prípravy.

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x